Wednesday, 6 June 2012

entri special buat ADIL sahabatku, kawanku, temanku...(hugs*)

la la la... semalam aku keluar makan, kongsi banyak benda dengan sahabat aku sorang ni name die NOOR ADILLA..nama comel die ADIL..kami kongsi makanan, kami kongsi rasa, kami kongsi perasaan, kongsi suka, kongsi duka, kongsi lawak bodoo,kongsi tambah lemak(sbb byk sgt order)... aku harap persahabatan kita selama2 nya...smalam turn die belanje makan.. keh3... saranghaeyyo ADILL!!!!!!!!!

balik2 makan dalam area kul 10pm.. adil kena study and prepare untuk oncall kt HKL...makin sibuk dia...sedih xdapat spend overnight lame2 mcm dulu2.. tapi kann. beliau ni pelajar perubatan,  tahun akhir, tahun paling mencabar utk setiap pelajar perubatan.....Inshaallah adil bakal seorang doktor yang baik....amiin

sahabat,
aku harap ko x give up..aku harap ko x down, aku harap ko x kecewa dengan apa yang ada di sekeliling

 ADIL kena kuat!
aku tahu ko boleh berdiri, aku kenal ko sebagai seorang yang kuat, aku tahu ko boleh bangun, aku tahu ko boleh hadapi semua..

adil ...
ni jalan ALLAH tentukan untuk setiap dari kita.. perubatan, kpp???xjadi hal.. kuatkan je.. sikit lagi nak sentuh garisan penamat....

jodoh pertemuan kita sebagai sahabat pun adalah qada' dan qadar ALLAH... kuat ye kawan.. xmau sedih2 xmau pendam2 sorang2..sebab ko masih ade budak yang chomel..ko masih punye kawan.. ko masih punye budak yang comot tapi cute macam aku.. aku pula masih ade telinga.. satu sebelah kiri, satu sebelah kanan untuk aku bagi ko pinjam...untuk aku dengar apa yang ko nak bebelkan walau panjang mane pun..i have my ears for u FRIEND!...tapi sebab aku tahu ko tgh bizi dengan 'sunathon'..
jangan ko sunat telinga aku sudahhhh..hahhahhaa..

xlame lagi kitorang nak blah da, tinggal berape hari je lagi...lepas 29 june ni da kena berambus dari bumi ni..
bumi k17 ni...so ko stay baik2, jgn nanges...ape2 hal cari aku inshaallah aku wujud lagi sekitar putrajaya..aku ponn sedeyh nak tinggalkan kolej terchenta ni....banyak dah bahan buangan yang aku tabur sepanjang 4 tahun ni.. banyak dah air liur basi da aku lelehkan setiap mlm,(count la sdiri sepanjang 4 tahun ..da berapa tan aku produce air berbisa tu)... ape2 ponn, kolej 17 memang dalam kenangan.. sinilah persahabatan kite bermule, cheewahhh...touching sbenarnye ni* :(

ingat nanti posting, apply putrajaya..hahha kalu bukan penang la... jgn lak ko g apply sabah sarawak.. bai2 je la.. nak jmpe susah wooo....

adil, create as much experience as possible, create sweet memory with people around U girl!... be happy, xmo sedih2, kalu sedih jugak .. nanges je... kite sume insan lemah yang perlukan kekuatan dari tuhan, insan lemah yang perlukan manusia disisi sebagai  kekuatan sampingan....DR ADILLA.. ingat ni:

 "menangislah.. jika itu mampu buat hatimu lebih tenang..kerana Allah kasih pada kita, Allah ciptakan air mata"

lagi pesanan buat ko:
1- solat jgn tinggal
2- doa banyak moga lulus dan kuat sentiasa
3-bace alquran kalu ko serabut
4-gile2 selalu jgn gile, be happy, be strong,be sweet, be yourself
5-study smart, study elok2. restart balik..mesti sempat punye
6-makan jgn skip your meal
7- moga aku dalam doa ko dan ko sentiasa dalam doa aku kawan!
8- ape2 hal, aku ade ko dan ko ade aku. inshaallah kawan selamenye sampai syurga.


and down here, i present u......trang dang danggggg!

MEMORI!


<---
mase dinner 2009/2010.. makjasa yg kiteorg organize kat dewan sri endon, putrajaya....rinduuuu

atas dari kiri: mukmin, temah, laura benedict, aini, 'x ingat'

bawah dari kiri: aku, maya, wawa, imah, adil






deeha, aku, adil
( ni time dinner melepas jawatan mtm)--->









lagi, adil! rendu x time ni??????










mtm  2009/2010 in memory..
mase ni majlis buka puasa.. bersama mantan.. kakdini, kakzati, kakfae, kak intan, kakraja...sweet sista :)
cak!
 ni  ler empunya diri boodak name ADIL!

 ~adil aku deeha~


 aku dgn adil--) fuiyyo tahun 2 mase ni, mude x??

 bersame mtm2 lain:)

 1

 2

 3!!!!!!

  ni time g hang out bersama mtm, selepas menjadi mantan..before naik broga hill



--)
adil, puan anim (da kahwin ok!), kamal, aini, imah, deeha




 makcik jual tempe lagi sekali! DR ADILLA to be..inshaallah-->


 senonoh sangat, sopan tahap gile...:P


 sume benda die nak main, habis dibedalnye..





snooker time!

-->
cant say too much!
she's expert kot...sno0ker..wallaweh punye budak..hahahha
 cute 1 bersame cute 2!!!!


 bowling pulak dah ~

 we were MTM!




aku la ni weh sape lagi??
zaman mude mudi, zaman jahiliah..hmm :P
 sibuk je kamal nak masuk gak.. :P

 laughing!!!


 ni kat downtown pulak...



ntah ape pnye gambar...pandai2 la translate sdiri yerr





sume tu gambar aku nak remind kembali memori2 lame kite sume...kalu rindu jenguk la entri ni, belek2 gambo ni... khas buat sahabat aku yg mudah touching sorang ni... hahhaha :P

dan lagiiiiii
lagiiiii
lagii...




 last... special snap aku letak kt paling bawahhh..me and adil.. friendship last forever. never end...kawan boleh ditambah tapi xle diganti.. remember!
<3

3 comments:

  1. dil is my friend too! what a small world. tapi tatawla dil ingat dayah ke tak lagii :3

    lotsa loves,
    chumut

    ReplyDelete
  2. wahhh, knal mane die dayah???shes my bFF in uni life..shes taking medicine actually even it not her passion..hahahhaha, btw die genius walob pakse belajar, never reseat paper.

    ReplyDelete