Wednesday, 6 September 2017

PERBEZAAN BAKING PAPER DAN PARCHMENT PAPER

Hi

Saya  tengok youtube terdengar la perkataan parchment paper time cooking demo then terus google maklumat perbezaan PARCHMENT PAPER  dan BAKING PAPER.

Selama ni saya tak tahu kertas baking ni ada 2 jenis..
kertas yang putih tu PARCHMENT PAPER dan mahal sikit dari BAKING PAPER.

PARCHMENT PAPER:
kalau nak buat brownies ambil yang kertas parchment buat lapik kat dasar loyang..untuk elakkan melekat.
Dan kalau nak bakar jenis segala meringue, pavlova pun sama guna parchment paper.. 


BAKING PAPER : 
biasa tu buat alas lapik adunan untuk kek biasa

NExt time, saya akan add extra info berkenaan ni lagi. Bye!

No comments:

Post a Comment