Wednesday, 5 December 2012

Chill!





alahai dah dekat sebulan x karang quotes, x karang poems, dah lame puisi tak berirama, x karang esei....aisssh

kaku jap tangan, beku jap otak nak perah idea..dan rasa2 nya tema penulisan malam ni adalah tentang
"persahabatan"..

5/12/2012 rabu 20.29(8.29pm)
tulisan dicoret sementara menunggu budak ini (sarah)

hey budak! stand up once fall down!..
all the best in future..cecece..:P






dan....gambar kontroversi keh3

dicium perempuan, :P


bergondol-gondol masuk tandas mcD cari cermin besor nak amik gambar dulu


nah, amik sumbat semua!


Pengenalan diri setiap individu dlm scene ini...jeng jeng...


MAY MAISARAH

AISYAH RAZAK

NANA

HOUSEMATE!: IDA
HEHEHE I am MYself!

Saturday, 27 October 2012

AYUH KITA BERSENAM ^,^



keh3, baik2...di bawah ni ada beberapa step yang patik rasa COOL gila, HAAAA..sila la ikut!!!!!ada kawan suka step 2..tapi patik rasa smart je step kucing (13) dan step libas xtentu pasal (9)

senaman ni boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Time BOSAN ponn bolehhhhh!..Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!!

alright2..sambil tu, nak shoot post ni special to bebudak hingusan saya : CIKmay.SARAH, ESAH, IDA, NANA..SHEm.MIMI...hmm sape lagi ekh????mane2 la kengkawan la...
LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…
————–
Sekian….SELAMAT MENCUBA>>>


WALLAWEH, KWANG3

Friday, 26 October 2012

EXPLORE VIETNAM, MAY 2013

wallaweh...on the spot plan..plan 5 minit, terus online booking.. kerja sapa la ni xlain x bukan kerja WAE dan patik..kwang3..

alright, next may 2013.kami akan depart meneroka bumi tuhan : VIETNAM..

mengikut plan awal ni, kami akan meng-eksplorasi beberapa negeri..more than 1..mengikut perancangan awal..kami di sana inshaallah selama seminggu..
hmm, bukan untuk honeymoon yer..tapi BACKPACKING !..

hanya both of us...kerja kerja kerja.cuti seminggu dapat ke??? doakan kami moga dipermudah...

      

     

                                       

Friday, 28 September 2012

MONSOON break VS FRIENDS

AKTIFkan??sebenarnya post ni dah lama aku save as draft...cuma malas nak publish jer..
ok la..
weekend ni aku cuti...sementara konvo 13 oktober 2012..kalau org2 kat ober-d-sea cakap 'winter break' atau 'summer break',,tapi kes aku lain..disebabkan aku memang rakyat tanah melayu..mastautin pun sini..jadi aku istilah kan cuti aku 'monsoon break' @ 'tengkujuh break'..ala kalau xpaham lagi..'banjir break'..almaklumlah..hujung2 tahun ni da start hujan basah2 lembap..biase nye area pantai timur malaysia, org panggil hujung2 tahun tu musim banjir arr...
ape kena mengena??
dipendekkan cerita,
aku tiba2 teringat kat kawan2 yg dikasihi..
Maka dengan ini, bersama mohor-mohor besor, aku expose-kan insan2 yang berkeliaran di sisiku sepanjang aku menjangkau usia. sweet sour semua ada....

PRIMARY SCHOOL 2000-2001
ni hah kat bawah ni..teman ke mana saja bila pulang ke desa..actually..next syawal maybe one of us da tukar status..who knows..cc to : PN RAIHAN  to be ;)..and raye lepas, kami tiga2 ni seat down same2...gelak sama2..attend raya sama2..and ronggeng sungguh2..appreciate moment yang ada..dan pada malam raya ke.2, aku dan mira..slow talk & menangisi tempoh persahabatan dari sekolah rendah hingga lah saat ini..sebab satu kampung kenal kelibat 3 serangkai ini..huhu..sweet tak???sampai saat ini tau kami kawan baik!!!.
reunion rumah cikgu sakri yang suka cubit kami sampai sekarang..cikgu yang prihatin yang suko call, msg, chatting.. :)
dari kiri pembaca: RAIHAN, AMIRA, ..tett sape lagi kalau kiut mcm ni??? hahaha A.J laaa.
ayu  x kami?photo ni raye 2 tahun lepas,, raye 2012 xsempat pula nak snap..kami sibuk setelkan urusan makcik cikgu RAIHAN sebab RAIHAN sudah ditanda dengan pen!..hahahah got engaged laa..

SECONDARY SCHOOL 2002-2006
sekolah menengah pula, zaman heaven yang macam hantu kaklimah..aku dapat boarding school..so terpenjara la 5 tahun kat SCIPP.masa ni la naik toncang, perangai peliks tapi benar yang tak ter-imagine dek org lain yg bukan ahli GIRL's SCHOOL.
kami kongsi suka duka, pahit manis, masam pedas, tawar payau semua..masa sekolah menengah lah pusat akil baligh kami./mostly la.hahhaha..sini lah kami nakal, dari sini lah kami belajar :) dan sini la tempat cikgu2 laki jadi mangsa admire student2 walau sudah berbini, beranak pinak ataupun beruban putih, WE DONT CARE!!!, dan cikgu perempuan jadi 'musuh' pada masa tu...hahhaha ..kenangan! dan nama timangan aku masa tu adalah GYAH, JOYYAH(d femes one), JOYY (bile diorang nak shortform and lekat sampai saat ini), JAMALLOOD (surname-nama bapak i), BEDDAY (McGee je panggil), MO (Mc Over-ni cikgu kimia yg kembar & ensem bagi mase form 5 namenye cikgu nadzeri)..
OUR TRADEMARK..5terz 2002-2006
cuba cari kaum ADAM?? roll call time.
outing day form 1 (2002)-1 aisyah in memory.
F4 (2005) im with puyyah dalam surau rabiatul adawiyah (time xponteng solat jemaah)..heheheh-dentist to be-
prep malam: membising je keja.dan semua.. kalau ikut rule. .dah brek rule dah ni..dimerit waktu ni..sebab pakai tudung TIDAK BERJAHIT dan xpakai ANAK TUDUNG...senior kan, kepala besar sikit.. form 4 , 4 aisyah 2005


prep malam lagi f4..
form 4 (2005) otw nak g prep petang: aku, yana.mcJue

guy: our coach che as
from top: ika (4), angoh (5), aku (6), sarah (7), arina (8), wawi (9), shasha (10), che ten (11), che B (12), simah (13), piyah (14), aina (15)..nombor jersy*
HKSBP  SHAH PEKAN 2006


basketballers (elite team, ok!) 2002-2006..5 tahun training under che as. coach kami!..training yang sangat dasatt..
status kami kini; ada teacher, engineer, lawyer, selebriti tv, doctor,askar,executive etc..ada masih di oversea..haluan lain2 walau kami membesar di atas court yg sama.
LETS RUN,JUMP and MAKE A SLAMDUNK!! GO TIGER!!!0206

..........................


cak!!! cute x aku masa form 4??


MATRIX LIFE KMK 2007-2008
GENG HOSTEL
kami masih hang out sampai sekarang.cuma ada few yg xleh trace..dan ras skarang masih di ausie.next year myb return for good...and mereka semua ni actually alumni SCIPP , high school aku..lupe, musli  & ilmi (tiada dlm photo)..juga merupakan salah seorang sahabat baik n kamceng semasa di hostel..dan aku dapat nama timangan baru masa belajar kt KMK iaitu PUTT.

geng hostel kmk

nite ape ntah-mase ni aku weight gain kot after stop play basketball, chubby gila.. ;P




ponteng ceramah hari jumaat dan..semua ni sebenarnya TAk MANDI lagi ;P


CLASSMATE L PULA:
kelas L-koir kott lupe, ke choral speaking..ntah lupee


.....................................................................
bila dah menua kami jumpa..untuk eratkan ikatan..




REUNION SKK batch 2001
batch skk 2001

depan: siti aisya, mutiara, pokwa, pahriandi,duan




REUNION SCIPPIANZ0206
OPEN HOUSE 2011
choose on your own, mane satu idaman kalbu except ME (pinky color with peace!) hahaha

hana, aku, mc Lah.-openhouse hana 2011

2011

aku, sarah, shasha
basketballers reunion (main basket & riadhah)-awal 2012,Cheras

with love:EJOSH @ hamizah

latest raya 2012, we will always organize reunion during study break/holidayss-GEE's wedding



REUNION MATRIX 

mon(kurung), wani (pinky),aku(greeny) shikeen(pinky) 2011

with bestfriend kelas L-shikeen, a doctor to be-
another bestfriend kelas L-Haslina

chak!! ABC




faiz, his spouse:dalila, afiq,aku, nazli, wani,shazwan...kenduri parents afiq nak g mekah 2012
me, nalli..bestfriend forever. one of my BFF yang manja and cepat touching.. :P


so untuk uni life, nextime...akan ku update.